Vanliga frågor
Vad är Min terapeut?
Min terapeut är din personliga AI-terapeut. Med utgångspunkt i erkända psykoterapeutiska metoder hjälper den dig med dina personliga frågor, arbetar tillsammans med dig för att hitta lösningar, främjar din personliga utveckling och skapar varaktiga förändringar.
Sparas mina samtal?
Nej. Min terapeut sparar varken samtalshistorik eller ljuddata.
Hur fungerar ett samtal?
När du har loggat in kan du starta ett samtal och börja prata direkt.
Kan jag prova Min terapeut gratis?
Ja. När du har registrerat dig får du ett kostnadsfritt provsaldo för ett första samtal, så att du kan bilda dig en uppfattning om tjänsten.
Hur fungerar betalningen?
Du kan betala säkert med vanliga betalningsmetoder och får då ett samtalssaldo.
Vad händer med samtalssaldo som inte har använts?
Endast den samtalstid som faktiskt används dras från ditt samtalssaldo. Det återstående samtalssaldot finns kvar på ditt användarkonto och kan när som helst användas för fler samtal.
Var kan jag använda Min terapeut?
Min terapeut kan användas via webbappen.
Vad kan jag göra om min mikrofon inte fungerar?
När du startar ett samtal för första gången ber webbläsaren om tillåtelse att använda din mikrofon. Tillåt åtkomst till mikrofonen. Om du har nekat åtkomst kan du aktivera den igen i webbläsarens webbplatsinställningar.
Varför missförstår taligenkänningen mig ibland?
Bakgrunds- och rörelseljud, hosta, snuva samt en instabil internetanslutning kan påverka taligenkänningen.
Jag har inte fått något bekräftelsemejl. Vad kan jag göra?
Kontrollera först din skräppostmapp. Om du inte har fått något mejl kan du logga in på inloggningssidan med din mejladress och ditt lösenord och begära ett nytt bekräftelsemejl.
Jag har glömt mitt lösenord. Vad kan jag göra?
Välj ”Glömt lösenordet?” på inloggningssidan. Därefter får du en webblänk via mejl som du kan använda för att ange ett nytt lösenord.
Hur ändrar jag mitt namn, min e-postadress eller mitt lösenord?
Du kan ändra dessa uppgifter i dina kontoinställningar.
Hur kan jag radera mitt konto och vad händer med mitt saldo?
Du kan radera ditt användarkonto permanent via ”Radera konto”. Då raderas ditt användarkonto, dina profiluppgifter och ditt återstående samtalssaldo. Denna åtgärd kan inte ångras.
Hur kan jag kontakta supporten?
Via sidan ”Kontakt” kan du skicka frågor, tekniska problem eller feedback direkt via kontaktformuläret.